logo
logo

CLIP IN EUROPA

In 40 jaar tijd is Clip uitgegroeid tot de leider op de Europese markt van tentoonstellingsinstallaties.

Clip International, dat oorspronkelijk in Engeland was gevestigd, heeft zijn activiteiten “overzee” ontwikkeld met de opening van kantoren in Duitsland, Frankrijk en België (Kortrijk) in 1991. Met de opening van ons kantoor in Namen in 1992 heeft Clip zich in Wallonië gevestigd en zijn activiteiten ontwikkeld. Onze twee kantoren in België hebben verschillende stappen gezet, waaronder een belangrijke stap in de ontwikkeling van onze afdeling Services en de uitbreiding van ons opslagmagazijn. Hierdoor konden wij ons aanbod van producten en diensten voor onze klanten uitbreiden door een volledig beheer van uw tentoonstellingsprojecten van A tot Z aan te bieden: integratie van een grafische drukkerij, vervaardiging van elementen op maat, opslag van uw materiaal, voormontage van uw stands

 

De ontwikkeling van SERVICES – een essentiële stap

Wij hebben onze full-service ondersteuning voor onze klanten uitgebreid door het opzetten en afbreken van stands op alle plaatsen waar tentoonstellingen en evenementen plaatsvinden. Ons team van professionele monteurs is uitgebreid en geïntegreerd in de bedrijfsstructuur met de benoeming van een voorraadbeheerder. Projectmanagers zijn opgeleid om concepten te beheren en communicatie en logistiek te vergemakkelijken. Ons team van architecten is altijd op zoek naar nieuwe producten en productontwikkeling. Er zijn andere diensten ontwikkeld, zoals standcatering, integratie van nieuwe technologieën en op maat gemaakte elementen.

Wij hebben onze huurvoorraad uitgebreid om aan de eisen van de markt te voldoen en wij hebben ons wagenpark uitgebreid om onafhankelijk te kunnen optreden en u planningszekerheid te kunnen bieden. Elk project, elke klant heeft een interne contactpersoon die het proces volgt en zorgt voor de opvolging van de technische permanentie op de show.

Parallel daarmee hebben wij ook een online booking tool ontwikkeld voor het materiaal dat u voor uw beurzen ter beschikking hebt. Dankzij een verbinding met onze server kunt u al het materiaal bekijken dat u op een bepaalde datum ter beschikking staat, een reservering maken en de dienst bestellen die Clip voor u zal leveren (transport, montage en demontage, enz.). Wij hebben ook nieuwe digitale oplossingen ontwikkeld, zoals gedragsanalyse op de stand met een nauwkeurig verslag voor elke tentoonstelling, virtuele realiteit, hologrammen, olfactorische marketing, enz. Andere ontwikkelingen zijn aan de gang, zoals virtuele tentoonstellingen of de virtuele en interactieve presentatie van uw producten.

 

Onze warden

De klant in het middelpunt

Onze belangrijkste doelstelling is onze klanten een uitzonderlijke stand te bezorgen. Elke klant en elk project is uniek. Wij zijn pro-actief betrokken bij het begrijpen van de business, de positionering en de doelstellingen van deelname aan een beurs.

Verantwoordelijkheid

De stand die CLIP EXPO bouwt, moet een doeltreffend verkoopinstrument zijn dat een getrouw beeld van het bedrijf geeft. Samen zijn wij verantwoordelijk voor de succesvolle uitvoering van het project, die wordt bereikt door het verantwoordelijkheidsgevoel van ieder individu. Elk lid van ons CLIP EXPO-team wordt gedreven door dezelfde passie en het eindresultaat van het project.

Passie

Wij zijn een gevestigde leider in de sector en door de jaren heen blijven wij door innovatie de aanzet geven tot verandering. Wij weigeren de status quo te aanvaarden en succesvolle evenementen zitten in ons DNA.

Milieu

Onze eco-verantwoordelijkheid kan worden opgesplitst in 5 engagementen:

1. Grondstoffen en eindproducten die recycleerbaar, gerecycleerd of biologisch afbreekbaar zijn, hebben de voorkeur.

2. Een reeks producten aanbieden die herbruikbaarheid en repareerbaarheid bevorderen

3. Ervoor zorgen dat de verkochte producten gerecycleerd kunnen worden

4. Gebruik “groene” verbruiksgoederen voor visuals: ecologische inkten, PVC-vrije producten, biologisch afbreekbare materialmen.

5. Om te zorgen voor een intern sorteerbeheer


Ons team

Onze 18 interne medewerkers, allen experts in hun vakgebied, zijn gepassioneerd door hun werk. Zij doen hun uiterste best om een kwaliteitsproduct af te leveren dat voldoet aan het budget en de wensen van hun klant.

Onze verkoopmedewerkers: uw eerste aanspreekpunt op de CLIP EXPO. Zij zijn pro-actief betrokken om uw bedrijf, uw activiteiten, de positionering en de doelstellingen van uw deelname aan beurzen of evenementen te begrijpen.

Onze architecten: op basis van de briefing van het verkoopteam, brengen zij uw ideeën tot leven. Zij houden rekening met trends, technische beperkingen en uw budget.

Onze projectmanagers: zij zijn de schakel tussen het verkoopteam, de architecten, de grafische ontwerpers en de redacteuren. Zij zijn de dirigenten van het orkest en zorgen ervoor dat alle onderdelen op elkaar zijn afgestemd voor een vlekkeloze uitvoering.

Onze monteurs: ons eigen team van professionele monteurs is betrokken vanaf het moment dat de bestelling is geplaatst. Zij worden ook betrokken bij alle fasen van het project.

Onze back-office teams: het marketing team volgt de trends op het gebied van marketing en communicatie. Zo kunnen zij nieuwe producten en diensten vinden die ervoor zorgen dat u gelijke tred houdt met de markt- en technologische ontwikkelingen.

 

Clip tot uw dienst

Onze belangrijkste data

 • 1979
  Oprichting van CLIP UK- Bristol
 • 1985
  Clip International breidt uit naar het Verenigd Koninkrijk
 • 1991
  Oprichting van de Belgische dochteronderneming Clip Display Systems - eerste kantoor in Kortrijk
 • 1992
  Opening van het Waalse filiaal - rue Becquet in Namen
 • 1999
  De kantoren van Clip Namur verhuizen naar de wijk Naninne
 • 2005
  Clip Display Systems wordt Clip Display Services
 • 2006
  Uitbreiding van het magazijn in Naninne - opslag van 500 m2
 • 2008
  Begin van onze verhuur en volledige service
 • 2010
  Ontwikkeling van nieuwe producten en druksystemen.
 • 2012
  Uitbreiding van onze opslagruimte tot meer dan 1000 m2
 • 2016
  Oprichting van een intern assemblageteam met een logistiek manager
 • 2017
  Lidmaatschap van de FEBELUX-federatie
 • 2018
  Opening van een kantoor in Parijs
 • 2019
  De diensten van Clip Display worden Clip Expo door de overname van de dochterondernemingen BENELUX FRANCE. CLIP EXPO wordt 100% Belgisch.
 • 2020
  Oprichting van CLIP Inside - nieuwe producten - nieuwe strategie
 • 2021
  Aankoop van de Clip Expo gebouwen met twee nieuwe adressen: Sambreville en Koksijde
 • 2021
  CLIP België wordt 30! - Oprichting van de Clip Expo Exclusive Community

Clip Expo in cijfers

Opgezette stands per jaar
Personeel tot uw dienst
m² beschikbare opslagruimte
Tentoonstellingsplaatsen
visuals gedrukt per jaar
Volledig beheerde cliënt
Kantoren in Benelux/Frankrijk
CLIP EXPO, SPECIALIST IN BEURSSTANDEN EN DISPLAYS – Clip Expo