Nieuwe operationele zetel voor Clip Expo

CLIP EXPO verhuist naar de voormalige Saint-Gobain-site in Sambreville

Een nieuwe start voor het Naamse bedrijf ondanks de COVID-crisis.

Als gevolg van de Covid-crisis, die de evenementensector hard heeft getroffen, heeft het Naamse bedrijf Clip Expo, dat aanvankelijk op het domein van Naninne was gevestigd, zich moeten herpositioneren en heeft het ervoor gekozen zijn kantoren en magazijnen in de gemeente Sambreville te vestigen. Dit is een strategische vernieuwing en een nieuwe richting voor dit bedrijf, dat al meer dan 30 jaar actief is in de tentoonstellingssector.

“Wij hebben lang nagedacht over de keuze van onze nieuwe operationele zetel in Wallonië en hebben gekozen voor de voormalige site van Saint-Gobain. De aantrekkelijkheid van het aanbod en de mogelijkheid om meer dan 2.400 m2 grond te verwerven, hebben duidelijk de doorslag gegeven, ondanks de weinige reisbeperkingen voor onze werknemers. Sinds onze definitieve installatie begin april zijn wij zeer verheugd de rehabilitatie van dit voormalige industrieterrein verder te zien opbloeien! We zijn blij met onze keuze”, zegt Laurence Bechoux, algemeen directeur van Clip Expo.

De chaos die de Covid-crisis veroorzaakte, heeft deze bedrijfsleider niet gedemoraliseerd; hij heeft de kansen op verandering aangegrepen en de nodige strategische beslissingen genomen. De sluiting van de tentoonstellingssector gedurende meer dan een jaar heeft Clip Expo in staat gesteld zijn verhuizing voor te bereiden en de nodige werkzaamheden in zijn nieuwe lokalen uit te voeren. Na de overname van het filiaal Benelux-Frankrijk in april 2019 van zijn Britse management, waardoor Clip Expo een 100% Belgische onderneming werd, werd de aankoop van eigen gebouwen vanzelfsprekend en garandeerde dit een grotere financiële stabiliteit van het bedrijf.

Tijdens deze periode van herpositionering werden ook nieuwe innoverende producten en diensten ontwikkeld: nieuwe modulaire scheidingssystemen, een uitbreiding van het gamma draagbare verlichting en vooral de oprichting van een schrijnwerkerij voor de productie van op maat gemaakte elementen voor de nieuwe afdeling CLIP INSIDE die gespecialiseerd is in binnenhuisinrichting.

Ten slotte legt CLIP EXPO de nadruk op de duurzaamheid van zijn gepersonaliseerde stands, door de ecologische voetafdruk te beperken door modulaire structuren te hergebruiken en gebruik te maken van de nieuwste technologieën (hologrammen, analyse van het gedrag van de bezoekers op de stand, olfactorische marketing, …).

Over CLIP EXPO

CLIP EXPO is de ontwikkelaar van het gepatenteerde multifunctionele paneelsysteem (het eerste modulaire paneelsysteem in Europa). Het productassortiment bestaat uit tentoonstellingspanelen, op maat gemaakte, modulaire stands en displays voor binnen en buiten. Naast zijn exclusieve producten biedt Clip Expo een brede waaier van diensten aan, gaande van de montage en demontage van stands tot het volledige beheer van de beursstrategie en de opleiding van verkoop- en marketingteams. Met de twee nieuwe vestigingen in Sambreville en Koksijde telt de onderneming 15 gemotiveerde medewerkers. De visie van CLIP EXPO bestaat erin wereldwijd aanwezig te zijn, innoverende producten en concepten aan te bieden en een solide ervaring in de sector te hebben.