Batibouw

Wat is Batibouw?

Batibouw is een vakbeurs die plaatsvindt in Brussels Expo en waar bezoekers professionals uit de bouw- en renovatiesector kunnen ontmoeten.

Het is ook een gelegenheid om specialisten op het gebied van interieurdesign te ontmoeten, de ruimte Interieurdesign en Trends te bezoeken via een virtual reality headset, of zelfs te genieten van een glas champagne in een immersieve bar, waarvan de wanddecoratie verandert naargelang de projector, in dezelfde stijl als de grote kunsttentoonstellingen.

 

VOOR WIE IS BATIBOUW?

De beurs richt zich zowel tot professionals als tot particulieren.

Verschillende beroepsgroepen zoals loodgieters, elektriciens, hoveniers, EPB-adviseurs, architecten en planningsbureaus zullen er potentiële nieuwe partners en leveranciers kunnen vinden.

Particulieren zullen dienstverleners voor hun projecten kunnen vinden. Of het nu gaat om het verbouwen van een zolder om deze bewoonbaar te maken of om het ontmoeten van een aannemer die hun huis van de grond af aan kan bouwen.

DE THEMA'S VAN DE TENTOONSTELLING

Elk jaar belicht de beurs een aantal thema’s.  Deze editie van 2022 belicht 3 thema’s: 

-Slimme energie en hoe beter te consumeren.

In het licht van een prijsstijging die geen einde lijkt te kennen, zullen de bezoekers oplossingen ontdekken waarmee zij hun elektriciteitsfactuur kunnen verlagen.

-Flex-wonen, dat nieuwe manieren van leven en wonen samenbrengt. 

Bijvoorbeeld tiny houses, containerwoningen of schipperswoningen. 

Maar niet alleen dat… Flexwonen omvat ook de verschillende manieren om de woning in te richten met het oog op telewerken of de optimalisering van de leefruimte. 

-Water en oplossingen in verband met het verbruik ervan. 

Water wordt beschouwd als een van de kostbaarste consumptiegoederen, dat in de wereld van morgen steeds schaarser zal worden. 

Verspilling van warm water is een dubbele verspilling. Naast het verlies van het water zelf, gaat ook de energie verloren die nodig was om het te verwarmen…

ONZE MONTAGES OP DE BATIBOUW KERMIS

Minimax

Onze klant, Minimax, wilde hun bestaande beursstand hergebruiken met extra huurmateriaal. Wij boden aan aluminium frames te huren om de stand te vergroten.

De stand is georganiseerd in verschillende zones om de bezoekers efficiënt te ontvangen, en vele Minimax-vertegenwoordigers zorgen voor de informatieverstrekking.

Voor de gelegenheid hebben we een toonbank op maat gemaakt met een gootsteen, die het mogelijk maakt om water te proeven dat onthard is door een Minimax waterontharder,… Het is moeilijk om je product beter te presenteren!

Ondanks talrijke technische beperkingen zijn onze teams erin geslaagd de uitdaging van deze ambitieuze montage aan te gaan.

 

Sécuritas

De stand van onze klant, Securitas, is gemaakt van tentoonstellingspanelen bedekt met forex graphics.

Voor deze tentoonstelling heeft onze klant gewoon zijn visuals vernieuwd en zijn reeds verworven materiaal hergebruikt, waardoor hij tegen een lagere kostprijs kan tentoonstellen.

Het gebruik van verlichte kaders zorgt voor een maximale zichtbaarheid van de boodschap van het bedrijf.

We hebben ook gedacht aan de integratie van lichtgevende accenten in de ramen en op de bar.

Het resultaat is prachtig!

Service public de Wallonie (SPW)

Dit jaar heeft de SPW groot gedacht! Een stand van 180 m², met 4 open zijden en afgebakend met canvas prints.

Door het hergebruik van bestaand materiaal kon onze klant besparen op de kosten van deelname aan de beurs.

Er werden talrijke loketten ingericht om veel bezoekers tegelijk te kunnen ontvangen.

De stand heeft een ophangkubus met verlichting om de zichtbaarheid van de stand te verzekeren.